Gazdaság

Nyomoznak az MNB alapítványainak ügyében

Portfolio
Közérdekű adattal való visszaélés gyanúja miatt nyomoz az V. kerületi rendőrkapitányság a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által létrehozott Pallas Athéné-alapítványokkal összefüggésben - írja a Világgazdaság a lap munkatársa által korábban megnyert per "utózöngéjeként".
A lap munkatársa tavaly december 8-án jogerősen megnyerte az alapítványokkal szemben a közérdekű információkért indított pert, azonban a kért adatokat másfél hónappal később sem kapta meg. Noha az alapítványok jogi képviselője elismerte, hogy a döntés végrehajtásának nincs halasztó hatálya, arra hivatkozott, azért nem adják ki az adatokat, mert kérték a Kúriát, függessze fel az ítélet végrehajtását.

Lényeges, hogy az alapítványok február 10-én kiadták a közérdekű adatokat a Világgazdaság újságírójának, ennek jogszerűségét a Kúria március 30-ai ítéletében megerősítette.

A cikk emlékeztet arra, hogy az MNB jogi lépéssel fenyegette meg a Magyar Tudományos Akadémiát amiatt, mert a Közgazdaságtudományi Bizottság erősen kifogásolta az MNB-s alapítványok aktív felsőoktatási tevékenységét. Ez a jogi lépés azonban mégsem következett be, mert állítólag az MTA megígérte, hogy leveszi ezt az állásfoglalást az oldaláról. A cikk azonban azt jegyzi meg, hogy ez az állásfoglalás még mindig elérhető az Akadémia honlapján.
bika wall street index tőzsde
jean cloude juncker
mol olajipar
huawei mobiltelefon
víz water
vonat train máv
e-cigi vape
LONDON, UNITED KINGDOM - 2019/09/04: British Prime Minister Boris Johnson is seen leaving No 10 Downing Street to attend his first Prime Minister's Questions at the House of Commons. Later today the MPs will debate bill that could block no-deal Brexit. ()
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
shutterstock_1470496652