Előfizetői tartalom

Petíciót nyújtottak be az NGM-hez a kereskedelmi dolgozók

MTI
A korábbi 100 százalékos pótlék visszaállítását és önkéntes alapú vasárnapi munkavégzést követel a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ), valamint azt, hogy a pihenőnapok közül legalább kettő vasárnapra essen - mondta el a Sáling József, a KASZ elnöke vasárnap az érdekképviselet demonstrációval egybekötött sajtótájékoztatóján. A rendezvény végén petíciót nyújtottak be a Nemzetgazdasági Minisztérium egyik képviselőjéhez.

Sáling Európa legliberálisabb nyitvatartási szabályának nevezte a magyart, és kifogásolta, hogy a Munka törvénykönyvének módosítása után a korábbi 100 százalékos vasárnapi pótlékot 50 százalékra csökkentették. Emellett úgy vélte, a kereskedelmi dolgozók jelenlegi létszámával, a munkaerő minőségével nem oldható meg a vasárnapi nyitva tartás. Kordás László...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés