Gazdaság

Nekimentek az adótanácsadók az iparkamarának

MTI
Portfolio
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara azt szeretné elérni a kormánynál, hogy a cégregisztráció kerüljön a kamarához. Az adótanácsadók csütörtöki közleményükben keltek ki a javaslat ellen és még vissza is üzentek Parragh Lászlóéknak.
Az Adótanácsadók Egyesülete nem támogatja a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) javaslatát a cégregisztráció áthelyezéséről az iparkamarához, és úgy vélik, a bürokráciát a kötelező kamarai nyilvántartás eltörlésével lehetne csökkenteni.

Az egyesület csütörtökön azt közölte az MTI-vel, hogy a cégek hiteles nyilvántartása a gazdaság jó működéséhez szükséges bizalom alapja, amelyet a tapasztalt és független cégbíróságok garantálnak

- hangsúlyozták.

Az egyesület szerint érthetetlen, hogy a jól működő cégbírósági rendszert miért kellene alapjaiban felforgatni, amely véleményük szerint felesleges pazarlással és gazdasági kockázattal járna.

A cégnyilvántartás áthelyezése a kamarához azért is kockázatos, mert az MKIK máig nem hozta létre azt az adatbázist, amely a kamarai nyilvántartás részeként tartalmazott volna információkat a vállalkozásokról (például, hogy a gazdálkodó szervezet adószámát felfüggesztették-e, törölték-e, köztartozásmentes adózó-e a vállalkozás) - írták. Az MKIK-t erre a gazdasági kamarákról szóló törvény 2014-es módosítása kötelezte - tették hozzá. Ezért is meglepő az egyesület számára, hogy az MKIK a cégek regisztrációjának bonyolult, jelentős szaktudást és nagy apparátust feltételező feladatát átvállalná - írták.

Az Adótanácsadók Egyesülete hangsúlyozza, a bürokrácia csökkentéséhez az vezetne, ha a vállalkozások számára kötelező kamarai nyilvántartást és az ehhez kapcsolódó regisztrációs díjat eltörölnék.

Parragh Lászlónak, az MKIK elnökének múlt héten megfogalmazott javaslatáról részletesen itt írtunk.
Frankfurti tőzsde
forintdevizaárfolyam
bigben
factory worker gyári munkás hegesztés
vargamihály
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti webinárium
Közérthető előadás kezdőknek.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
gyárimunkásfactoryworkerdolgozógyár