Előfizetői tartalom

Így bukhat el a magyar felzárkózás

Portfolio
Az IMF szerint a magyar kormánynak a gazdaság potenciális növekedési kilátásainak javítása érdekében elsősorban a korrupció visszaszorítására, az üzleti szabályozás és az adórendszer egyszerűsítésére, valamint az oktatás és az egészségügy fejlesztésére kellene koncentrálnia. A Valutaalap a közép-, kelet-, és délkelet-európai térség többi országában is a termelékenységet növelő strukturális reformok megvalósítását sürgeti, ezek nélkül ugyanis a az elkövetkezendő évtizedekben nem várható érdemi konvergencia az euróövezethez képest.

2015: mély orosz és ukrán recesszió, ezt leszámítva dinamikus növekedés2015-ben a visszafogott külső kereslet, illetve több feltörekvő piaci ország gyengélkedése ellenére magabiztos növekedést produkált a közép-, kelet-, délkelet-európai (CESEE) régió. Ez alól kivételt képeztek az alacsony olajárak által is sújtott európai FÁK-országok (Fehéroroszország, Oroszország...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés