Előfizetői tartalom

Megfenyegette Romániát és Lengyelországot Putyin

Portfolio
Ha eddig nem tudta a román és a lengyel lakosság, hogy mit jelent célkeresztben lenni, mint ma, akkor most már tudniuk kell, mert a két országba telepített NATO-amerikai rakétapajzs fenyegeti Oroszország biztonságát - többek között ezt a minden eddiginél erősebb üzenetet küldte egy pénteki athéni sajtótájékoztatón a két ország és Amerika felé Vlagyimir Putyin. Az orosz elnök azonban jelezte azt is, hogy nem ők fognak először lépni, azaz csak akkor reagálnak, ha rakétákat látnak a két országban. Putyin világossá tette, hogy örökre lezártnak tekinti a Krím annektálásával kapcsolatos vitát, azaz nem hajlandó a témáról senkivel egyeztetni.

A görög kormányfővel közösen tartott sajtótájékoztatón hangzottak el pénteken Putyin erőteljes üzenetei és az előzményük az, hogy a NATO-amerikai rakétavédelmi rendszer két fontos eleméből a román egységet május közepén átadták, a lengyel eleme pedig még épül - emlékeztet a Reuters. A rakétarendszer hivatalosan a Közel-Kelet felőli támadásokat hivatott kivédeni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés