Előfizetői tartalom

Az autógyártóknak is csúnyán keresztbe tehet a Brexit

Portfolio
Június 23-án a britek népszavazást tartanak Nagy-Britannia EU-tagságáról, a Brexitet támogató tábor esetleges győzelme ugyanakkor komoly kockázatot jelent az európai autógyártók számára, legalábbis a Morgan Stanley járműipari elemzői erre hívták fel a figyelmet anyagukban. Az EU-tól való elszakadás, illetve az ettől való félelem, nem minden gyártó működésére hat egyformán. Egyelőre elmondható, hogy azok a szereplők, akik érdemi gyártókapacitásokkal rendelkeznek a szigetországban, kifejezetten jó pozícióban vannak. De mi a helyzet azokkal, akik kizárólag csak exportálják járműveiket a britekhez?

Nagyon fontos piac az Egyesült KirályságAz anyag elején érdemes egy kicsit eljátszani a számokkal, hogy megértsük, miért olyan fontos az Egyesült Királyság autópiaca az európai autógyártók számára. A németek több mint 650 ezer járművet értékesítettek tavaly a szigetországban és ebből egyet sem helyben gyártottak. A prémiumgyártók 450 ezer járművet adtak el a briteknek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés