Előfizetői tartalom

Ezek a fesztiválok átrendezik Magyarország turisztikai térképét

Évről évre új városok kapcsolódnak be a hazai fesztivál-vérkeringésbe, így lett például Zamárdi 10 év alatt az egyik legtöbb adóbevételhez jutó balatoni város Siófok és Balatonfüred után. Idén rekordforgalomra számítanak a legnagyobb könnyűzenei fesztiválok szervezői, és ez a turizmusra is komoly hatással lesz. Tavaly csak a Sziget programjaira érkező külföldieknek több mint 300 ezer vendégéjszakát köszönhettünk, és várhatóan most sem lesz kevesebb.

A hazai fesztiválkínálat rohamosan bővül, kora tavasztól, de főleg a nyári hónapokban minden hétvégére jut valamilyen kulturális vagy gasztronómiai rendezvény, amire akár az ország másik végéről vagy más országokból is ellátogatnak. Turisztikai szempontból ezek a legfontosabbak az évente megrendezett több mint 3000 fesztivál közül, de melyek vonzzák a legtöbb külföldi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés