Előfizetői tartalom

Átalakult a magyar könyvvizsgálati rendszer: mi változik a gyakorlatban?

Sok cégnél új szabályozás lép életbe a könyvvizsgálatra a következő üzleti évtől, miután a Parlament májusban megszavazta a könyvvizsgálókról szóló törvény módosítását. Az új szabályozás lényeges eleme, hogy maximálja a könyvvizsgálati kapcsolat időtartamát, illetve korlátozásra kerültek bizonyos nem-könyvvizsgálati szolgáltatások. A szabályozás nemzetközi terepen sem újdonság, a cél a könyvvizsgálat megbízhatóságának erősítése. De mi változik a gyakorlatban, mit jelent ez a legnagyobb globális könyvvizsgálóknak, és mit szól a szakma a változásokhoz?

A törvényhozás egy 2014-ben elfogadott uniós irányelvet épített be a magyar jogrendszerbe, amelynek átvétele 2016. június 17-ig minden tagállamnak kötelező. Ezzel Magyarország is részévé válik az európai szintű közfelügyeleti együttműködésnek, aminek célja a befektetői bizalom erősítése. A törvény 2016. június 17-én életbe is lépett, és a következő üzleti évtől...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés