Előfizetői tartalom

Hiába spórolnának az olimpiával, őrült költekezésbe hajszolják a brazilokat

Portfolio
Az utóbbi évtizedekkel összehasonlítva kifejezetten olcsó lehet a napokban kezdődő riói olimpia, és egyelőre a költségek sem szállnak el túlságosan. Most úgy tűnik, hogy a biztonság jelenti a legnagyobb kockázatot, de gazdaságilag sincs irigylésre méltó helyzetben Brazília. Az egyébként régóta köztudott, hogy az olimpiák költségvetésében kódolva van a túlköltekezés, nincs még egy olyan nagyberuházás, ami ennyire túllépné a kereteket a tapasztalatok szerint. Ezért azonban nem csak a rendezők felelősek, hiszen a NOB is féktelen költekezésbe hajszolja az országokat.

Mennyibe kerül egy átlagos olimpia?Az utóbbi évtizedben megrendezett nyári- és téli olimpiai játékok 2015-ös árakon átlagosan 8,9 milliárd dollárnyi közvetlen költséggel jártakállapítja meg az Oxford University és a SAID Business School friss tanulmánya, mely az olimpiarendezés költségeivel és pénzügyi kockázataival foglalkozott. A tanulmány 1960 és 2016 között vette...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés