Előfizetői tartalom

Önként mennek el Angliából a magyarok?

Portfolio
A Brexit miatt gyengülő font és a várhatóan emelkedő munkanélküliség miatt a következő időszakban erőteljesen csökkenhet a Nagy-Britanniában dolgozó kelet-európaiak száma - olvasható a Financial Times szerdai cikkében. Az üzleti lapnak nyilatkozó szakértők szerint ugyanakkor a brit egyetemek profitálhatnak a helyzetből, a korábbinál is több nemzetközi diákot csábíthatnak magukhoz.

A britek június végén döntöttek úgy, hogy kilépnek az Európai Unióból, a népszavazás egyik legfontosabb kézzelfogható hatása pedig a font zuhanása volt eddig.A brit fizetőeszköz az utóbbi három hónapban a dollárral szemben tíz százalékkal, az euróval szemben pedig 9,5 százalékkal zuhant. Ráadásul sok elemző szerint a folyamatnak még messze van a vége, további fontgyengülésre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés