Előfizetői tartalom

Baj van: beszakadt a fontos amerikai konjunktúra-index

Portfolio
A feldolgozóipari adat után a szolgáltató szektor aktivitását mérő ISM-index is kellemetlen meglepetést produkált ma az Egyesült Államokban, hiszen utóbbi 6 éves mélypontra, 4,1 ponttal 51,4 pontra esett. A főindexet ebben az esetben is az új megrendelésekre vonatkozó alindex húzta le leginkább, igaz más mutatók is a konjunktúra gyengülésére utalnak. A dollár esett az adat hatására, hiszen még tovább csökkent a szeptemberre várt Fed kamatemelés esélye a piacokon.

Újabb kellemetlen meglepetésMár a szeptember elsején közzétett feldolgozóipari ISM-adat is kellemetlen meglepetést okozott, hiszen 7 hónapos mélypontra bukott, ráadásul a bővülés és a zsugorodás 50 pontos határvonala alatti értékre (49,4 pont). Ennél is elgondolkodtatóbb a ma közzétett, a szolgáltatói szektor aktivitásra vonatkozó adat, hiszen a szolgáltatói ágazat sokkal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés