Előfizetői tartalom

Júliusban is gyászosan teljesített a magyar ipar

Portfolio
A júniusi 2,4%-os esés után júliusban újabb 0,4%-kal csökkent havi alapon a magyar ipari termelés szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazítva - közölte a kellemetlen adatot a KSH. A gyenge teljesítmény miatt az éves index a júniusi 0,3%-os csökkenés után újabb 0,1%-os csökkenést mutatott júliusban munkanaphatástól tisztítva.

A jelek szerint nem tudott magára találni az ipari termelés a harmadik negyedév első hónapjában sem, így a termelés az év első hét hónapjában még mindig csak 1,3%-os növekedést mutat az előző év azonos időszakához képest.Júliusban egyébként kettővel kevesebb volt a munkanapok száma, mint egy évvel korábban és éppen emiatt a kiigazítatlan adatok szerint az ipari termelés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés