Előfizetői tartalom

Virág: arányos lesz az MNB irányadó eszközének korlátozása (2.)

Portfolio
A szeptemberi kamatdöntő ülésen határoz a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa arról, hogy milyen arányban mérsékli az irányadó, 3 hónapos betétéhez való hozzáférést, de ez a korlátozás arányos lesz a pénzügyi szereplők között - ismételte meg a már korában is jelzett MNB-s arányossági tervet a jegybank egyik vezető szakértője ma a Reutersnek adott interjúban. A monetáris politikáért felelős igazgató azt is jelezte, hogy csak azt követően döntenek majd a budapesti bankközi kamatláb rendszerének (BUBOR) esetleges átalakításáról, miután már látják az irányadó eszköz mennyiségi korlátozására adott piaci reakciókat.

Arról nem beszélt az interjúban Virág, hogy a jelenleg 1780 milliárd forinton álló háromhetes jegybanki betéti állományt milyen mértékben korlátozná az MNB, de azt spekulációnak nevezte, ami egyes pénzügyi körökben terjedő nézet, miszerint nullára vágná a befogadható mennyiséget az MNB. Virág arra egyúttal tett utalást, hogy a háromhetes irányadó eszköz mennyiségkorlátozása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés