FONTOS Omikron és harmadik oltás: örömhírek érkeztek a Pfizer és a Moderna vakcinájáról
 
Előfizetői tartalom

Újabb csapás Merkelékre, fekete nap a német néppártoknak

MTI
A szociáldemokrata párt (SPD) és a jobboldali CDU visszaesését, nagykoalíciójuk bukását, ugyanakkor az SPD-től balra álló Baloldal és a CDU-tól jobbra álló Alternatíva Németországnak (AfD) előretörését jelzik a vasárnapi berlini tartományi választások első részeredményei. A számok alapján a CDU listavezetője fekete napnak nevezte a mait a német néppártok szempontjából, amely két héttel követte a mecklenburg-elő-pomerániai tartományi választásokat, amelyen ugyanígy a menekültellenes AfD párt előretörése volt megfigyelhető. Angela Merkel német kancellár eltávolodik a menekültválság megoldására irányuló erőfeszítésekkel kapcsolatban híressé vált kijelentésétől, miszerint "sikerülni fog, megoldjuk" (wir schaffen das), vagyis Németország megbirkózik a válsággal - ez derült ki egy ma nyilvánosságra hozott interjúrészletből.

Kapcsolódó cikkünk2016.09.04Csapás Merkelre: legyőzte a menekültellenes kispárt a saját hazájábanAz este 19.30 után megjelent részeredmények szerint az SPD támogatottsága 22,4 százalékra süllyedt a 2011-ben tartott előző tartományi parlamenti (képviselőházi) választáson elért 28,3 százalékról. A CDU támogatottsága 18 százalékra süllyedt a 2011-es 23,3 százalékról....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái