Előfizetői tartalom

Nem csak az alacsony bérek miatt távozik a magyar munkaerő

Portfolio
Korántsem csak az alacsony bérekkel van gondjuk a hazai munkavállalóknak, emberségesebb körülményeket és empatikusabb vezetőket is szeretnének - ez derült ki a Vasas Szakszervezeti Szövetség által az elmúlt két hónapban készített felmérésből. Az ipari vállalatoknál dolgozó emberek mély hangulati válságban vannak, ez a kivándorlásuk egyik fő oka. Több megkérdezett fizikai bántalmazásról is beszámolt - írja a Népszabadság.

Több mint háromezer, jellemzően ipari vállalatoknál dolgozó munkavállaló vett részt a felmérésben, melyből kiderült: fizetésemelés nélkül nem lehet orvosolni a magyar munkaerőpiac problémáit, azonban ez csak a szükséges lépések egyike. A válaszadók öt jól elkülöníthető területet jelöltek meg, amelyek egyre nehezebbé teszik mindennapjaikat a munkahelyükön. Az...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés