Juncker: A vég kezdetét jelenti, amit Magyarország művel
Gazdaság

Juncker: A vég kezdetét jelenti, amit Magyarország művel

MTI
Az Európai Bizottság elnöke felszólította pénteken Párizsban az Európai Unió tagállamait, hogy tartsák tiszteletben a menekültek elosztására vonatkozó brüsszeli döntést. Jean-Claude Juncker arról beszélt, hogy bizonyos tagállamok nem hajtják végre azt a döntést, amely 160 ezer menekült uniós tagállamok közötti szétosztásáról szól.

A vég kezdetét jelenti, ha a rögzített, demokratikusan kidolgozott szabályt már nem tartják tiszteletben a tagállamok - hangsúlyozta Juncker, amivel az AFP francia hírügynökség szerint mindenekelőtt Magyarországra, és a kvótareferendumra célzott.

Ha minden tagállam népszavazást tart, amikor nem ért egyet egy döntéssel, hogy kimondassa az ellenkezőjét annak, amit a jogszabályok előírnak, nem fogjuk tudni irányítani és kormányozni Európát - mondta az Európai Bizottság elnöke.

Juncker hangsúlyozta, hogy az EU "a jogra épül".

Nagyon elszomorodom, amikor azt látom, hogy bizonyos tagállamok azzal tűnnek ki, hogy már nem tisztelik az európai normát

- tette hozzá.

Orbán Viktor miniszterelnök a héten levélben tájékoztatta az Európai Bizottság elnökét az október 2-i kvótanépszavazás eredményéről. A kormányfő levelében jelezte, hogy a referendumon részt vevők elsöprő többségének akaratát érvényesítendő a kabinet úgy döntött, kezdeményezi az alaptörvény módosítását. A levélben a kormányfő azt is világossá tette, hogy az alaptörvény kiegészítése teljes mértékben összhangban lesz az uniós joggal és Magyarország nemzetközi kötelezettségeivel.

Az AFP megjegyezte, hogy az európai vezetők rendszeresen emlékeztetik Budapestet arra, hogy a menekültek szétosztásáról szóló brüsszeli döntés minden tagállamra vonatkozik. Az Európai Bizottság korábban többször világossá tette, hogy értelmezése szerint a magyarországi kvótareferendum a már meghozott döntést nem érinti, a jövőbeni döntésekre vonatkozik. A belügyminiszteri tanácsban tavaly szeptemberben minősített többségi szavazással, Magyarország ellenkezése ellenére hozott határozatot Magyarország és Szlovákia is megtámadta az Európai Unió Bíróságán.
Mystery_Hotel_Budapest - 8
IMG_20190910_155319
A River Estates irodaháza többek között a DIGI kábeles mûsorszolgáltató székhelye a XIII. kerület, Váci út 35-ben.
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Digitalizációs szakértő

Digitalizációs szakértő

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
hkprot5