Szijjártó élő adásban üzent a CNBC-n
Gazdaság

Szijjártó élő adásban üzent a CNBC-n

Portfolio
A migrációs válságról, a Brexitről és a magyar gazdaság befektetői megítéléséről beszélt szerda reggel a CNBC londoni stúdiójában Szijjártó Péter.
A külgazdasági és külügyminiszter hangsúlyozta, hogy nem szabad összetéveszteni a gazdasági célú bevándorlást és a tömeges migrációt, mert ez utóbbi illegális. Az illegális bevándorlók megsértik a határainkat, megszegik a szabályainkat - mondta. Szerinte a nemzetközi jogot mindenkinek be kell tartania, ez viszont nem mondja ki azt, hogy a bevándorlók bármelyik országot választhatják maguknak biztos jólét céljából.

Arra a felvetésre, hogy Magyarország az egyik legnagyobb nyertese az EU-forrásoknak, a tárcavezető úgy reagált, hogy cserébe Magyarország és a kelet-európai régió megnyitotta piacait a nyugati vállalatok előtt és közben átlag feletti növekedést produkál a térség. Vagyis velünk jól járt az egész EU - védte álláspontját.

Mindenki azt akarja Magyarországon, köztük én is, hogy Magyarország hosszú távon is az Európai Unió része maradjon. Hiszek abban, hogy Magyarországnak van helye az EU-ban

- hangsúlyozta egy másik kérdésre a miniszter, aki szerint egyébként nagy változásokra van szükség az unióban. Nemzetközi összevetésben ugyanis az EU versenyképessége leszakadóban van.

A Magyarországban gondolkodó nemzetközi befektetőknek is üzent Szijjártó:

Magyarország biztonságos hely, kevés ország olyan biztonságos jelenleg, mint Magyarország. A külföldi működőtőke/GDP aránya a legmagasabb a régióban, nagyon nyitott gazdaságunk van. A Magyarországon működő brit cégek nagyon boldogok, tudtommal. A British Telecom, a British Petroleum, a GlaxoSmithKline, a Tesco, a Vodafone már döntöttek mellettünk. A már jelenleg is nagyon kedvező adórendszerünk pedig tovább javul majd.

A tárcavezető persze nem tért ki a nemzetközi kiskermultikat (köztük a Tescót) szívató intézkedésekre, vagy a szelektív különadók magyarországi rendszerére, ami negatívan hat a magyarországi üzleti környezetre.Roska Botond
Ader Janos 2050 Magyarorszag klimasemlegesseg GettyImages-810451352
Varga Judit magyar vetoGettyImages-1156220693
unios tagsag visszaforditas Emmanuel Macron GettyImages-1187821001
Motor app Continental
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Első lépések a tőzsdei megtakarítások felé.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Roska Botond