Szijjártó élő adásban üzent a CNBC-n
Gazdaság

Szijjártó élő adásban üzent a CNBC-n

Portfolio
A migrációs válságról, a Brexitről és a magyar gazdaság befektetői megítéléséről beszélt szerda reggel a CNBC londoni stúdiójában Szijjártó Péter.
A külgazdasági és külügyminiszter hangsúlyozta, hogy nem szabad összetéveszteni a gazdasági célú bevándorlást és a tömeges migrációt, mert ez utóbbi illegális. Az illegális bevándorlók megsértik a határainkat, megszegik a szabályainkat - mondta. Szerinte a nemzetközi jogot mindenkinek be kell tartania, ez viszont nem mondja ki azt, hogy a bevándorlók bármelyik országot választhatják maguknak biztos jólét céljából.

Arra a felvetésre, hogy Magyarország az egyik legnagyobb nyertese az EU-forrásoknak, a tárcavezető úgy reagált, hogy cserébe Magyarország és a kelet-európai régió megnyitotta piacait a nyugati vállalatok előtt és közben átlag feletti növekedést produkál a térség. Vagyis velünk jól járt az egész EU - védte álláspontját.

Mindenki azt akarja Magyarországon, köztük én is, hogy Magyarország hosszú távon is az Európai Unió része maradjon. Hiszek abban, hogy Magyarországnak van helye az EU-ban

- hangsúlyozta egy másik kérdésre a miniszter, aki szerint egyébként nagy változásokra van szükség az unióban. Nemzetközi összevetésben ugyanis az EU versenyképessége leszakadóban van.

A Magyarországban gondolkodó nemzetközi befektetőknek is üzent Szijjártó:

Magyarország biztonságos hely, kevés ország olyan biztonságos jelenleg, mint Magyarország. A külföldi működőtőke/GDP aránya a legmagasabb a régióban, nagyon nyitott gazdaságunk van. A Magyarországon működő brit cégek nagyon boldogok, tudtommal. A British Telecom, a British Petroleum, a GlaxoSmithKline, a Tesco, a Vodafone már döntöttek mellettünk. A már jelenleg is nagyon kedvező adórendszerünk pedig tovább javul majd.

A tárcavezető persze nem tért ki a nemzetközi kiskermultikat (köztük a Tescót) szívató intézkedésekre, vagy a szelektív különadók magyarországi rendszerére, ami negatívan hat a magyarországi üzleti környezetre.Frankfurti tőzsde
forint200117
cimlap_arany0219
Sanna Marin Angela Merkel unios koltsegevetes nemetorszag finnorszag
idős_nyugdíj_shutter
Ursula von der Leyen velemeny cikk digitalis atallas europai bizottsag 200219
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
webinárium
Hogyan lovagolhatod meg a forint árfolyammozgását? Tőlünk megkapod a választ!
idős_nyugdíj_shutter