Előfizetői tartalom

Tükörjégen kell ma egyensúlyoznia Draghinak

Portfolio
Nehéz feladat előtt áll Mario Draghi, az Európai központi Bank elnöke: a mai kamatdöntő ülés utáni sajtótájékoztatón olyan dologról kell meggyőzően beszélnie, amiről még nincs is hivatalos megállapodás, viszont nem engedhetni meg, hogy a piac a megállapodás hiányát visszavonulásként értékelje, azzal ugyanis csak ráerősítene az utóbbi hetek piaci spekulációira. Bár az eszközvásárlási program feltételrendszere miatt egyre jobban szorítja az idő az EKB döntéshozóit, a piaci szereplők többsége szerint a mai ülésen nem, csak decemberben születhet meg az elkerülhetetlen döntés a jövőbeli változtatásokról.

Az idei márciusi kamatdöntő ülés előtt nagy volt a nyomás az Európai Központi Bankon és Mario Draghi jegybankelnökön: a piac már decemberben várt valami jelentős monetáris lazító lépést, ez azonban elmaradt, ami komoly csalódást okozott, az inflációs várakozások pedig gyorsan esni kezdtek. Márciusban aztán egy ambiciózus csomaggal álltak elő Draghiék: kamatot vágtak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés