Előfizetői tartalom

Távozhat a brit jegybankvezér

Portfolio
A legújabb hírek szerint Mark Carney brit jegybankelnök már 2018-ban lemondhat posztjáról. Korábban a jegybankvezér azt nyilatkozta, hogy év végéig nyilvánosságra hozza személyes döntését, miszerint 2021-ig marad-e posztján, ezzel kitöltve a nyolc évre szóló mandátumát, vagy lemond az ötéves szolgálati idő lejártával - írja a Financial Times.

A brit jegybank cáfolja azokat az értesüléseket, miszerint Carney a héten, a negyedéves inflációs jelentés közzétételével párhuzamosan jelentené be döntését azzal kapcsolatban, hogy meddig marad a jegybank élén. Minden esetre a Brexitre szavazó britek úgy tűnik, örülnének, ha Carney nem maradna 2021-ig a jegybank élén, miután a jegybankelnök többször is hangoztatta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés