FONTOS Így lehetne megállítani Oroszországot - A háború elvesztése a legjobb, ami velük történhet
 
Előfizetői tartalom

"Trump a küllők között a vascső"

Portfolio
Az új adminisztráció protekcionista felfogása küllők közé vetett vascsőként hat majd néhány olyan alapvető kereskedelmi megállapodás működésére is, melyeknek az USA jelenleg a tagja - értékeli a Fidelity államkötvény-elemzője az amerikai elnökválasztási eredményt. Dierk Brandenburg azt hangsúlyozza Donald Trump győzelme kapcsán, hogy a magasabb importvámokra nem fognak jó szemmel nézni azok a - főleg feltörekvő - országok, melyek számára a világkereskedelem jelenti az egyetlen növekedési lehetőséget. Ráadásul Trumpnak bizonyára nem lesz könnyű valóra váltani a kampánya során elhangzott valamennyi ígéretét - főleg azokat, amelyekhez a mára amúgy is nagyon megosztott republikánus párt támogatására is szüksége lesz.

Az emberek változást akarnak, és ezért akár még Trump elnökké választását is bevállalták. Az új elnöknek a kampány során tanúsított kiszámíthatatlan viselkedését és szokatlan nézeteit a piacok nem egykönnyen emésztik majd meg, legalábbis rövid távon. Trump megválasztása világszerte lendületet adhat a populista mozgalmaknak; a Brexit híveinek például biztosan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés