Előfizetői tartalom

Megnyugodhatnak az angliai magyarok, szárnyal a font

MTI
|
Portfolio
Miután Orbán Viktor magyar kormányfő szerdán Londonban egyeztetett többek között a kinti magyarok jogainak biztosításáról, ma Prágában nyugtatta meg a Kelet-Közép-Európából származó angliai munkavállalókat a brit külügyminiszter. Boris Johnson azt hangsúlyozta, hogy Nagy-Britannia nagyra értékeli az európai uniós állampolgárok tevékenységét a szigetországban, és jogaikat a jövőben is meg kívánja védeni. Közben pénzügyi értelemben is jó hír érte a kint dolgozókat: a font másfél hónapos csúcsra erősödött a vezető devizákkal szemben, a forint ellenében pedig kéthavi csúcsra (360 körül), így a kint megkeresett pénz forintban újra jelentősen többet ér.

Nagyra értékeljük a csehek, akárcsak a többi hárommillió európai állampolgár jelenlétét az Egyesült Királyságban. Hozzájárulásuk társadalmunkhoz fantasztikus - jelentette ki prágai sajtóértekezletén Boris Johnson, miután tárgyalásokat folytatott Lubomír Zaorálek cseh külügyminiszterrel és fogadta őt Bohuslav Sobotka kormányfő. "A jogaik természetesen védve lesznek"...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés