Előfizetői tartalom

Megnyugodhatnak az angliai magyarok, szárnyal a font

MTI
Portfolio
Miután Orbán Viktor magyar kormányfő szerdán Londonban egyeztetett többek között a kinti magyarok jogainak biztosításáról, ma Prágában nyugtatta meg a Kelet-Közép-Európából származó angliai munkavállalókat a brit külügyminiszter. Boris Johnson azt hangsúlyozta, hogy Nagy-Britannia nagyra értékeli az európai uniós állampolgárok tevékenységét a szigetországban, és jogaikat a jövőben is meg kívánja védeni. Közben pénzügyi értelemben is jó hír érte a kint dolgozókat: a font másfél hónapos csúcsra erősödött a vezető devizákkal szemben, a forint ellenében pedig kéthavi csúcsra (360 körül), így a kint megkeresett pénz forintban újra jelentősen többet ér.

Nagyra értékeljük a csehek, akárcsak a többi hárommillió európai állampolgár jelenlétét az Egyesült Királyságban. Hozzájárulásuk társadalmunkhoz fantasztikus - jelentette ki prágai sajtóértekezletén Boris Johnson, miután tárgyalásokat folytatott Lubomír Zaorálek cseh külügyminiszterrel és fogadta őt Bohuslav Sobotka kormányfő. "A jogaik természetesen védve lesznek"...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái