Megnyugodhatnak az angliai magyarok, szárnyal a font
Gazdaság

Megnyugodhatnak az angliai magyarok, szárnyal a font

MTI
Portfolio
Miután Orbán Viktor magyar kormányfő szerdán Londonban egyeztetett többek között a kinti magyarok jogainak biztosításáról, ma Prágában nyugtatta meg a Kelet-Közép-Európából származó angliai munkavállalókat a brit külügyminiszter. Boris Johnson azt hangsúlyozta, hogy Nagy-Britannia nagyra értékeli az európai uniós állampolgárok tevékenységét a szigetországban, és jogaikat a jövőben is meg kívánja védeni. Közben pénzügyi értelemben is jó hír érte a kint dolgozókat: a font másfél hónapos csúcsra erősödött a vezető devizákkal szemben, a forint ellenében pedig kéthavi csúcsra (360 körül), így a kint megkeresett pénz forintban újra jelentősen többet ér.

Nagyra értékeljük a csehek, akárcsak a többi hárommillió európai állampolgár jelenlétét az Egyesült Királyságban. Hozzájárulásuk társadalmunkhoz fantasztikus

- jelentette ki prágai sajtóértekezletén Boris Johnson, miután tárgyalásokat folytatott Lubomír Zaorálek cseh külügyminiszterrel és fogadta őt Bohuslav Sobotka kormányfő. "A jogaik természetesen védve lesznek" - szögezte le a brit külügyek irányítója.

Boris Johnson biztosított arról, hogy a brit kormány mindent megtesz annak érdekében, ne alakuljanak ki olyan tendenciák, amelyek veszélyeztetnék azon személyek életét, akik az Európai Unióból érkeznek Nagy-Britanniába

- mondta újságíróknak a cseh külügyminiszter. "Biztosítékot kaptam, a brit kormány sokat tesz ennek érdekében, a biztonság erősödik, és a brit kormány képes garantálni, hogy az állampolgáraink elleni támadások a jövőben nem fognak megismétlődni" - tette hozzá Zaorálek.

Csehország számára kulcsfontosságú, hogy Nagy-Britanniában biztosítsák a cseh állampolgárok jogait - jelentette ki a Johnsonnal tartott megbeszélések után Bohuslav Sobotka miniszterelnök is.

Boris Johnson, aki az elmúlt napokban európai körutat tett, az első brit kormánytag, aki az Európai Unióból való kilépést támogató, júniusi népszavazás óta ellátogatott Csehországba.Szerdán Orbán Viktor kormányfő brit partnerével, Theresa May miniszterelnökkel találkozott Londonban, és ugyanúgy nyugtató tartalmú üzeneteket fogalmazott meg a kint dolgozó magyarok jogainak várható biztosításáról.

Az angol font egyébként pénteken másfél havi csúcsra emelkedett a dollárral, illetve az euróval szemben rendre 1,2660-ig, illetve 0,8580-ig. Mivel közben a forint a feltörekvő devizákkal együtt mérsékelten gyengült ma, így a fonttal szemben 361-ig esett (kedd hajnalban még 340-nél járt az árfolyam), azaz szeptember vége óta nem látott mélypontra került a magyar fizetőeszköz.

Megnyugodhatnak az angliai magyarok, szárnyal a font


Megnyugodhatnak az angliai magyarok, szárnyal a font


Megnyugodhatnak az angliai magyarok, szárnyal a font
ferrari_getty_editorial
thyssenkrupp acél_getty_stock
iphone
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
karácsony gulyás_mti