Előfizetői tartalom

Charles Handy: Az emberek változást akarnak, az EU csak kifogás

A fektetett S-alakú görbe az életet írja le: a lassan, kísérletezve induló fejlődést, majd a felgyorsult növekedést, végül pedig a lefelé ívelést. Charles Handy társadalom- és gazdaságfilozófus szerint nemcsak az egyének, hanem a szervezetek és gazdaságok esetében is fontos még az emelkedő szakasz vége felé - a csúcs előtt - megtalálni a pontot, amikor egy újabb S-görbét lehet indítani, és új fejlődési szakasz kezdődhet. Az idén 84 éves ír gondolkodóval a nemrég magyarul is megjelent A második görbe című könyve kapcsán arról beszélgettünk, hogy mi a növekedés fokmérője: a több vagy a jobb; és hogy tekinthető-e egy második görbe kezdetének a Brexit megszavazása és Donald Trump győzelme.

A most megjelent könyve középpontjában a második görbe fogalma áll. Ez mit jelent? A második görbe egyszerű hasonlat annak a leírására, ami ma rengeteg egyénnek, országnak és szervezetnek is kihívást jelent: ahogy a világ változik, időről időre újra ki kell találnunk magunkat. Ez valahol nyilvánvaló, ami viszont ennél is fontosabb, hogy időben kell elkezdeni dolgozni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés