Előfizetői tartalom

Hiába a szép indulás, el fog fogyni a brit gazdaság ereje

MTI
|
Portfolio
A brit gazdaság az EU-tagságról tartott júniusi népszavazás óta a vártnál jobb növekedési teljesítményt mutatott, de ez a lendület nem lesz tartós az uniós tagság megszűnéséhez vezető folyamat bizonytalanságai miatt - áll a brit üzleti vállalkozások érdekképviseletét ellátó Brit Kereskedelmi Kamarák (BCC) hétfőn ismertetett új, felülvizsgált előrejelzésében.

A BCC az idei év egészére szóló növekedési előrejelzését a várakozásokat meghaladó aktivitási adatok alapján 2,1 százalékra javította az eddigi 1,8 százalékról. A szervezeta jövő évi prognózist is javította 0,1 százalékponttal, de így is csak 1,1 százalékos GDP-növekedést valószínűsít 2017-ben, 2018-ra pedig az általa eddig jósolt 1,8 százaléknál jóval gyengébb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés