Előfizetői tartalom

A franciáknál is meglepetést hozhat az elnökválasztás

MTI
|
Portfolio
Most lesz igazán érdekes a francia elnökválasztás, miután a szocialisták is megválasztották a maguk elnökjelöltjét, és tisztán látni az indulók névsorát. A baloldali jelölteknek nem sok esélyük van, a szétaprózottság inkább a függetlenként induló Macron esélyeit növeli. Papíron Marine Le Pen és Francois Fillon párharca várható, de ha Emanuel Macron is beleszól, az akár a Nemzeti Front elnökét segítheti.

A szociálliberális kormánypolitikát nyíltan bíráló Benoit Hamon lesz a francia baloldal jelöltje a tavaszi elnökválasztáson. Az első részeredmények szerint a volt oktatási miniszterre az előválasztás vasárnapi második fordulójában részt vevő francia állampolgárok 58,65 százaléka adta a voksát - jelentette be a francia Szocialista Párt által rendezett előválasztás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés