Előfizetői tartalom

Kezdődik a háború Magyarország új ellensége, a cukor ellen

Portfolio
Az elhízás és a cukorbetegség egyre látványosabb terjedése új intézkedések megtételére ösztönzi az országokat. A kormányok meg akarják akadályozni polgáraik elhízását és ennek érdekében adózási eszközöket vetnek be - írja átfogó anyagában a Financial Times. A cikk külön megemlíti Magyarországot, ahol élen jártak az új közteher bevezetésével.

A cukor az új cigiHat évvel ezelőtt indult az új trend az egészségtelen ételek elleni harcban, amikor is Magyarország új adóterhet vetett ki a cukrot, sót és koffeint tartalmazó élelmiszerekre - kezdődik a cikk. Azóta több ország a világ számos pontján hozott hasonló intézkedéseket, így Spanyolországtól Dél-Afrikáit, Philadelphiától a Fülöp-szigetekig. A kormányok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés