Előfizetői tartalom

Sosem fogják az összes munkánkat elvenni a robotok

Komoly változáson fog keresztül menni a munka világa a következő évtizedekben, azonban attól nem kell félnünk, hogy a robotok teljesen elveszik az emberek munkáját, hiszen magasan és alacsonyan képzett dolgozókra is szükség lesz a jövőben. Az automatizálás eredményeképp ugyanakkor előtérbe kerülnek majd a "puha készségek", a gazdaságok egyre szolgáltatás-orientáltabbá válnak, és olyan munkahelyek jönnek létre, amelyek korábban nem léteztek - mondta Annamarie Muntz, a World Employment Confederation elnöke, a Randstad Holding Public Affairs igazgatója, aki A munka jövője címmel tartott előadást egy a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) által szervezett szerdai rendezvényen.

Nem csak Magyarországon, hanem globális értelemben is jelentős átalakuláson megy keresztül a munkaerőpiac napjainkban, hiszen az egyre komplexebbé válik. A munka világát számos tényező változása befolyásolja, ide tartozik például a népesség elöregedése, a technológia fejlődése, de az is hogy, a munkavállalás természete is átalakul. A foglalkoztatás ma még többségében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés