Sosem fogják az összes munkánkat elvenni a robotok
Gazdaság

Sosem fogják az összes munkánkat elvenni a robotok

Komoly változáson fog keresztül menni a munka világa a következő évtizedekben, azonban attól nem kell félnünk, hogy a robotok teljesen elveszik az emberek munkáját, hiszen magasan és alacsonyan képzett dolgozókra is szükség lesz a jövőben. Az automatizálás eredményeképp ugyanakkor előtérbe kerülnek majd a "puha készségek", a gazdaságok egyre szolgáltatás-orientáltabbá válnak, és olyan munkahelyek jönnek létre, amelyek korábban nem léteztek - mondta Annamarie Muntz, a World Employment Confederation elnöke, a Randstad Holding Public Affairs igazgatója, aki A munka jövője címmel tartott előadást egy a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) által szervezett szerdai rendezvényen.
Nem csak Magyarországon, hanem globális értelemben is jelentős átalakuláson megy keresztül a munkaerőpiac napjainkban, hiszen az egyre komplexebbé válik. A munka világát számos tényező változása befolyásolja, ide tartozik például a népesség elöregedése, a technológia fejlődése, de az is hogy, a munkavállalás természete is átalakul.

A foglalkoztatás ma még többségében olyan sztenderdek mentén történik, mint a klasszikus nyolctól ötig, kilenctől hatig tartó munkaidő, azonban a jövőben egyre jobban megváltoznak, illetve kiszélesednek majd az igények, amihez a vállalkozásoknak és a munkatörvényeknek is alkalmazkodniuk kell. Növekszik azoknak a munkavállalóknak a száma, akik egyszerre több munkát végeznek, arról nem is beszélve, hogy az automatizáció miatt is más megoldásokra lesz szükség, mint korábban. A technológiai fejlődés kiemelt fontosságú, azonban nem szabad elfelejteni, hogy emberi érintés nélkül a gépek sem fognak működni.

A vállalkozások és a törvények minél inkább adaptálódnak a változó körülményekhez, annál jobban lehet növelni a matchinget a munkaerőpiacon, vagyis azt, hogy a kereslet és kínálat egymásra találjon.

A munkaerőpiac átalakulása ugyanakkor jelentős kockázatokat is hordoz magában, hiszen az elmúlt évtizedek tapasztalatai alapján csak növekedtek a jövedelmi különbségek a világban. Jelentősen csökkent az átlagosan fizető munkahelyek létrejötte, miközben a magas és az alacsony keresetet biztosító álláshelyek száma nőtt, vagyis a társadalmi polarizáció erősödik, a középosztály zsugorodása pedig várhatóan folytatódni fog.

Sosem fogják az összes munkánkat elvenni a robotok
Annamarie Muntz Fotó: BCSDH

Magasan és alacsonyan képzettekre mindig szükség lesz

Már sok-sok éve hallani, főleg a legfejlettebb országokban, hogy a robotok el fogják venni a munkánkat, azonban ez idáig nem történt meg, és a szakértő szerint nem is fog.

Emberi munkaerő mindig kelleni fog. A fejlett technológiával dolgozó feldolgozóiparban például mindig óriási lesz a kereslet a STEM (tudományos, technológiai, mérnöki, matematikai) képesítéssel rendelkező, magasan képzett munkavállalókra, de nagy szükség lesz rájuk a szolgáltatóipar egyes területein is.

Egy állás a jól fizető hi-tech szektorban pedig becslések szerint négy alacsony képzettséget igényélő szolgáltatóipari állást hoz létre azon keresztül, hogy a magas jövedelemű munkavállaló számos szolgáltatásra is keresletet generál. A szolgáltató szektorban számos olyan szakma van, amit várhatóan nem érint majd a robotizáció (pl. fodrász).

A hi-tech munkahelyek ugyanakkor általában földrajzilag is erősen koncentrálódnak, ami a munkahelykínálatban is regionális különbségeket generál. Magyarországon elsősorban Budapest a hi-tech központ, de az ország észak-nyugati felében is sok az ilyen állás. Nem is véletlen, hogy itt a legtöbb az üres álláshely.

Fontos szerepet kapnak a munkaerő-közvetítők

A munkaerő-kereslet és -kínálat egymásra találásában egyre nagyobb szerepet fognak kapni a munkaerő-közvetítő cégek, amelyeknek penetrációja egyébként Magyarországon jóval az uniós átlag felett van.

Bár a munkaerő-kölcsönzés atipikus foglalkoztatásnak szokták titulálni, Muntz szerint ideje elhagyni a tipikus-atipikus megkülönböztetést a különböző foglalkoztatási formák esetében. Már csak azért is, mert például 2008 óta uniós irányelv biztosítja azt, hogy a munkaerő-kölcsönző cégeken keresztül ideiglenesen foglalkoztatott munkavállalók ugyanolyan bérezés és feltételek mellett dolgozhassanak egy adott cégnél, mint azok, akik a cég bejelentett dolgozói - vagyis semmivel sem "rosszabb" foglalkoztatási forma, mint bármelyik másik.

A munkaközvetítő cégek fontos szerepét alátámasztják a statisztikák is: rendkívül erős (negatív) korreláció mutatható ki az ügynökségeken keresztül foglalkoztatott dolgozók ledolgozott munkaórái és a munkanélküliség csökkenése között az EU-ban.

Milyen készségekre lesz szükség a jövőben?

Előrejelzések szerint 2015 és 2020 között a munkaerőpiacon keresett alapvető készségek 35 százaléka változni fog. A pénzügyi szektorban különösen megváltoznak az igények annak köszönhetően, hogy az egész fizetési rendszer átalakulhat. Az igények ugyanakkor iparáganként és országonként is eltérően módosulnak majd.

A vállalatvezetőket és az állami döntéshozókat tehát különösen foglalkoztatja, hogy milyen készségekre lesz szükség a jövőben.

Becslések szerint 2025-ben 35 millió magasan képzett munkavállalóra lesz szükség az EU-ban, ami azt jelenti, hogy egy évtized alatt 12 millióval kell növelni a számukat azon túl, hogy a munkaerőpiacról közben kilépőket is pótoljuk. Mindeközben az alacsonyan képzettekre való munkaerő-kereslet vissza fog esni 5-6 millió fővel.

Előtérbe kerülnek a "soft skillek"

Az egyetemeken jellemzően az ún. kemény készségeket (hard skills) lehet elsajátítani, miközben az automatizáció világában egyre inkább a puha készségekre (soft skills) van szükség. Ezek olyan képességeket jelentenek, mint a komplex problémamegoldó készség, a kritikus gondolkodás, a kretivitás, az irányítás, a csapatmunka, az emocionális intelligencia, a döntéshozó képesség, a szolgáltatásorientáltság, a tárgyalási képesség, illetve a kognitív rugalmasság (szempontváltás képessége). Ezek azok a képességek, amivel egy robot sosem fog rendelkezni.

Magasan képzettek migrációja

Globálisan is elmondható, hogy a munkaerő-kereslet és -kínálat nem talál egymásra, ami annak köszönhető, hogy a képzett munkaerő-többlet nem ott van, ahol a legnagyobb a kereslet rájuk. A globalizáció erősödésével párhuzamosan ugyanakkor egyre inkább érvényesülni az a tendencia, hogy a tehetségek a világ arra a pontjára mennek dolgozni, ahol a legjobbak a munkalehetőségek. Ezt számos országban már ma is láthatjuk, de a jelenség erősödni fog.

A magasan képzett munkavállalók bevonzásához három fontos tényezőre van szükség: magas bérszínvonalra, arra, hogy az adott helyen általában beszéljék az angolt, illetve alacsony legyen a személyi jövedelemadó. A jól képzett munkavállalókat a társadalombiztosítási rendszer bőkezűsége, a szakszervezetek jelenléte, illetve a magas minimálbér egyáltalán nem érdekli, ez sokkal inkább az alacsony keresetűeknek szempont.

A szakértő szerint egy koherens migrációs politikával, ami figyelembe veszi, hogy a gazdaságnak konkrétan milyen munkaerőre van szüksége, enyhíthető a munkaerőhiány, és számottevően pozitív hatással van a növekedésre is. Ennek kidolgozásába pedig elengedhetetlen belevonni a vállalkozásokat, hiszen ők tudják meghatározni, hogy a céljaik eléréséhez milyen üzleti modellre és milyen készségekre lesz szükségük.

A munka jövője tehát

  • hogy a gazdaságok egyre szolgáltatásorientáltabbak lesznek. Olyan állások jönnek létre, amelyek még nem léteznek, de ezek nem rutinmunkák lesznek majd.
  • a népesség elöregedése komoly következményekkel fog járni, hatalmasat ugrik a kereslet a magasan képzett munkavállalókra
  • aktív foglalkoztatáspolitikai eszközökre lesz szükség ahhoz, hogy kihasználjuk a kihasználatlan kapacitásokat a munkaerőpiacon
  • Szükség lesz a jól szabályozott migrációra, amely hozzájárul a gazdaságok versenyképességének növeléséhez.
A GDPR-nál is nagyobb kihívás vár a vállalkozásokra - Jön az ePrivacy
kórház állami egészségügy
brexit getty
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Értékesítési vezető

Értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
m3as