Előfizetői tartalom

Félreértés, hogy 2025-ig be kell lépnünk az eurózónába

Portfolio
Nem létezik olyan terv, aminek értelmében 2025-ig az egységes valutaövezet "bekebelezné" a még kívülálló uniós tagállamokat - erősítették meg EU-források a BruxInfónak. Ettől függetlenül jelenleg legalább két tagállam, Bulgária és Csehország is kacérkodik a csatlakozás gondolatával. Az állítólagos elhallás mellett ugyanakkor Pierre Moscovici gazdasági és pénzügyi biztos egyik közelmúltban elhangzott nyilatkozata is fokozta a zavart a fejekben, mert azt mondta, hogy az eurózóna reformjának keretében olyan ajánlatot tesznek majd a kívülálló országoknak, amit azok nem fognak tudni visszautasítani.

EU-források szerint félreértésen alapul az a lapértesülés, miszerint az Európai Bizottság az eurózóna bővítésének felgyorsítását tervezné, 2025-ig a még kívülálló tagállamokat is "betessékelve" a jelenleg 19 tagú euróövezetbe - írja a Bruxinfo. A hírt egy biztosok és parlamenti képviselők közötti bizalmas megbeszélésre hivatkozva a Frankfurter Allgemeine Zeitung...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés