Előfizetői tartalom

Itt egy újabb ország, amelyik boríthatja Európát

2017 eddigi fejleményei alapján elmondhatjuk, hogy Európa köszöni szépen, többé-kevésbé jól van: a lezajlott kulcsfontosságú választások a piacok számára megnyugvást hoztak, ami mellett a konjunktúramutatók és a növekedési számok is azt jelzik, hogy kedvező évet fog zárni a gazdaság. Csakhogy eközben számos jel arra mutat, hogy Olaszországban komoly válság lappang, a kilátásokat pedig tovább rontja, hogy náluk is erősödik a populizmus. Bár az előrehozott választások esélye elszállt, tavasszal így is, úgy is új parlamentet kell választani, ami borítékolhatóan felbolygatja majd a pénzügyi piacokat, sőt, szélsőséges esetben akár bajt is hozhat Európára.

Sok évi gazdasági pangás után idén már tényleg úgy tűnik, hogy Európa összeszedte magát a válságból: a konjunktúramutatók, a külkereskedelem és összességében a GDP-számok is azt jelzik, hogy 2017-ben szépen fog bővülni a gazdaság Európában. Még Görögország pénzügyei is javulást mutatnak, a legfrissebb bizottsági nyilatkozatok szerint hamarosan kikerülhetnek a túlzottdeficit-eljárás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés