Előfizetői tartalom

Megvan Trump kiszemeltje a Fed-elnöki posztra

Portfolio
A Nemzeti Gazdasági Tanács igazgatója, Gary Cohn most a legesélyesebb a Fed-elnöki posztra - írta négy saját forrására hivatkozva még múlt héten a Politico. Ez tehát azt jelentené, hogy Donald Trump jó eséllyel nem jelölné újabb ciklusra a jelenlegi elnöknőt, Janet Yellent, akit egyébként többször is élesen bírált a 2016-os választási kampánya alatt. Cohn karrierje nagy részét befektetési banki kereskedőként töltötte, nincs közgazdasági végzettsége és temperamentuma miatt korlátozottan alkalmas a posztra, amelyen inkább egy unalmas figurára lenne szükség a piacok nyugalma érdekében - fogalmazta meg álláspontját a Reuters Breakingviews véleményformálója.

A cikk szerint ha Cohn szeretné ezt a posztot, akkor ezt meg is kaphatja, mert várhatóan sokan támogatnák őt a törvényhozási meghallgatáson is - fogalmazott egy a kiválasztási folyamatra rálátó forrás. Lényeges azonban, hogy Cohn neve felmerült a Fehér Házi stáb vezetőjeként is, így neki kell majd eldöntenie, hogy ha mindkét lehetőség nyitott, akkor melyiket választja....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái