Előfizetői tartalom

Sokan sírnak, miközben telt házzal dübörög a Balaton - Utánajártunk az igazságnak

Hetek óta - kisebb megszakításokkal - szinte elviselhetetlen kánikula uralkodik Magyarországon, ami a turisztikai szereplőknek kifejezetten kedvez. Folyamatos teltház van a Balaton északi partjának vendéglátósainál és kereskedőinél, a déli part egyik legnépszerűbb városa, Siófok pedig a tavalyi nyárhoz képest 7%-kal több idegenforgalmi adót (ifa) szedett be eddig. A helyi vállalkozóknak ennek ellenére még bőven ki kell tolniuk a szezont, ha nyereséges üzletet akarnak.

Tavaly a kiemelkedő nyári szezon és a megszokottnál erősebb szeptember egyaránt hozzájárult ahhoz, hogy 2015-höz képest újabb rekordévvel zárt a belföldi turizmus. Az idei balatoni vendégforgalomra már biztosan nem lehet panasz: településtől függően várhatóan 2-10%-os emelkedés várható - nyilatkozta nemrég Hoffmann Henrik, a Balaton Turizmus Szövetség (BTSZ) elnöke...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés