Előfizetői tartalom

Jócskán szigorítanák az ausztriai magyarok szociális juttatásait is

MTI
Portfolio
Jelenleg már egy hónapos tartózkodás után igényelhetik a munkanélküli külföldiek az osztrák szociális támogatást, de ezt öt évre és legalább egy évig fennálló munkaviszony meglétére szigorítaná az a választási kampányprogram, amelynek első részét ma mutatta be a választások nagy esélyesének tartott Osztrák Néppárt elnöke. Ebben benne vannak Sebastian Kurz korábbi, a magyarokat szintén negatívan érintő ígéretei is, miszerint az Ausztriában dolgozó uniós polgárok külföldön élő gyerekei után folyósított szociális támogatást a származási ország szintjéhez igazítanák.

Sebastian Kurz hat héttel a választások előtt, ma mutatta be a 250 oldalas választási programjának első részét, a 32 témát átfogó mintegy 120 oldalas anyagrészét, amelyben többek között az adóreform, a szociális ellátórendszer átrendezése és az uniós országból érkezőknek folyósítandó szociális támogatást csökkentése is szerepel. Az Osztrák Néppárt (ÖVP) többek...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái