Előfizetői tartalom

Fordulat jelei a német kormányválságban - Folytatja a nagykoalíció?

MTI
Egyre többen állnak ki a nagykoalíció folytatása mellett a Német Szociáldemokrata Pártban (SPD), hangsúlyozva, hogy az úgynevezett Jamaica-koalícióról szóló tárgyalások kudarca új helyzetet teremtett, amelyben már nem lehet elutasítani a kormányzást az Angela Merkel kancellár vezette Kereszténydemokrata Unió (CDU) és testvérpártja, a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) szövetségével - írták szerdán német lapok.

Nő a nyomás az SPD vezetőjéreA beszámolók szerint a Jamaica-koalíció gondolatának bukása óta több vezető szociáldemokrata szembefordult Martin Schulz pártelnökkel, aki továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy az SPD a szeptemberi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választás eredménye miatt ellenzékben tölti el a következő négy évet. A Bild című lap szerint a 153 szociáldemokrata...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés