Előfizetői tartalom

Eltűnt az ország GDP-jének a fele, de ebből az emberek mára alig éreznek valamit

Amikor igazán nagy gazdasági katasztrófákról van szó, akkor általában távoli egzotikus országokra gondolunk. Az utóbbi években azonban nem kellett messzire menni, az orosz-ukrán háború hatására keleti szomszédunk gazdasága gyakorlatilag összeomlott, onnan próbálnak most talpra állni. Mostanra talán már látszik a fény az alagút végén, bár még komoly út van Ukrajna előtt, hogy végleg elfelejthesse a válságot, hiszen az ország keleti felén jelenleg is háborús helyzet van.

Megroggyant a gazdaság a Krím elvesztése utánLassan négy éve lesz, hogy 2014 tavaszán Oroszország annektálta a Krím-félszigetet, az ukrán gazdaság problémái azonban korábban kezdődtek, már a kijevi tüntetések is komoly hatással voltak az országra. Az ország GDP-je folyó áron az alábbiak szerint alakult évente:Látszik, hogy az egyik törés már 2013-ban bekövetkezett, amikor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés