Előfizetői tartalom

Theresa May: itt az idő szembenézni a Brexit kemény tényeivel

Portfolio
A Brexit nagyon bonyolult téma, az előttünk álló időszak sok bizonytalansággal jár és szembe kell néznünk néhány kemény ténnyel - mondta az eddigitől eltérő üzeneteit Theresa May brit kormányfő ma délután. A változó tónussal, de kevés konkrétummal May részben befelé üzent erősen megosztott pártjának, részben bővíteni igyekezett a brit tárgyalási mozgásteret, ami sok területen elég szűk az EU27 egységes fellépése miatt. Éppen ezért May az eddiginél rugalmasabb hozzáállást kért például a kulcsfontosságú vámkérdésben az EU-tól és "cserébe" a jelek szerint puhítani igyekszik a keményvonalas Brexit-pártiakat is.

Theresa May régóta várt politikai beszédet tartott ma délután Londonban, hogy tisztázza a brit álláspontot az EU-ból való kilépési tárgyalásokon, pontosabban a jövő tavaszi kilépést követő átmeneti időszakkal és az azutáni EU-s kereskedelmi együttműködéssel kapcsolatban. A tisztázás azonban nem igazán sikerült, inkább kemény feltételek közötti egyensúlyozási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés