Észak-Korea váratlanul bírálta Amerikát
Gazdaság

Észak-Korea váratlanul bírálta Amerikát

MTI
Észak-Korea vasárnap felszólította az Egyesült Államokat, hogy hagyjon fel a Phenjan elleni nyomásgyakorlással és katonai fenyegetésekkel, mivel az ilyen lépések nem segítik elő az ország atom- és rakétaprogramja körüli kérdések rendezését.

Nem kifizetődő a kérdéssel foglalkozni, ha az Egyesült Államok a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság békés szándékát a gyengeség jelének véli, továbbra is nyomást gyakorol rá és katonailag fenyegeti

- mondta egy phenjani külügyi szóvivő a KNCA hivatalos észak-koreai hírügynökségnek.

A szóvivői nyilatkozat váratlan bírálat Washingtonnak az utóbbi hetek fejleményeinek tükrében, miközben a két ország vezetői példa nélküli csúcstalálkozóra készülnek.

Az amerikai-észak-koreai csúcstalálkozóra Mun Dzse In dél-koreai elnöknek és Kim Dzsong Un észak-koreai vezetőnek a demilitarizált övezetben fekvő Panmindzsonban április 27-én tartott első csúcstalálkozóját követően kerülhet sor. A panmindzsoni találkozón a két Korea vezetője megállapodott a Koreai-félsziget atomfegyver-mentesítéséről és megegyeztek, hogy hivatalosan is véget vetnek az 1950-53-as, fegyverszüneti megállapodással lezárt koreai háborúnak.

Az Egyesült Államok nemrég félrevezette a közvéleményt, amikor azzal érvelt, hogy az úgynevezett panmindzsoni nyilatkozat elfogadása az amerikai szankciók és nyomásgyakorlás hatására történt

- áll az észak-koreai külügyi szóvivő nyilatkozatában.

Washington a koreai-félszigeti helyzet súlyosbítása felé halad azzal, hogy nem kíván enyhíteni a büntetőintézkedéseken és a Phenjanra gyakorolt nyomáson, amíg Észak-Korea teljesen fel nem adja atomfegyvereit, stratégiai erőket vonultat fel Koreai-félszigeten, valamint hogy fokozni szándékozik az emberi jogok kérdését illető nyomásgyakorlását, tette hozzá a szóvivő.

Kim Dzsong Un és Donald Trump amerikai elnök a tervek szerint májusban vagy június elején találkozik. Trump közölte, hogy a találkozó időpontját és helyét már kiválasztották, és hamarosan nyilvánosságra hozzák. A Fehér Ház közben bejelentette, hogy május 22-én Trump és Mun Dzse In dél-koreai elnök Washingtonban külön találkozót tart, hogy folytassa a koreai-félszigeti fejleményekkel kapcsolatos egyeztetést.
gyar
deloitte logo
Brexit fellelegezhetnek a nalunk elo britek is allampolgar jog letelepedes1500
Ipar 4.0 robot
Kásler Miklós EMMI
forint
Frankfurti tőzsde
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Esti szeminárium
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
gyar