Előfizetői tartalom

Egy tökéletes viharba rohanhat bele a világ - Egyszerre 7 válsággócpont miatt aggódhatunk

Portfolio
Az elmúlt hetekben elszaporodtak a válsággócpontok a világban: bár problémák korábban is voltak, az amerikai hozamok emelkedése, illetve az általa kiváltott globális tőkeáramlási folyamatok felszínre hozták a sérülékeny feltörekvő piaci országok, kiváltképp Argentína és Törökország gondjait. Emellett Olaszország miatt is kezdhetünk egyre jobban aggódni, ugyanis az újonnan felálló kormány programja nem csak az olasz gazdaság stabilitására, hanem az egész euróövezetre veszélyt jelenthet. Ha ez nem lenne elég, ott vannak még a különböző geopolitikai kockázatok, mint Irán és a közel-keleti helyzet, Észak-Korea, illetve egy globális kereskedelmi háború veszélye. Összeszedtük a legfontosabb válsággócpontokat, amelyekre érdemes lesz odafigyelni.

Vihar a feltörekvő piacokon az amerikai hozamemelkedés miattAz elmúlt hetek egyik legfontosabb kötvénypiaci fejleménye volt, hogy április végén a 10 éves lejáratú amerikai államkötvény másodpiaci hozama a 3%-os lélektani szint fölé emelkedett. Legutoljára - rövid ideig - 2013 végén, illetve 2014 év elején tartózkodott ilyen magasságban a 10 éves hozam. Akkor a "taper tantrum"...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés