Előfizetői tartalom

Merkel-Orbán találkozó: három konkrét bejelentés hangzott el

Portfolio
"Németország mentorálásával" egy közép-európai NATO- hadosztály-parancsnokság jöhet létre Magyarországon, a magyar hadsereg korszerűsítése érdekében pedig német cégekkel keretszerződéseket írt alá a kormány - jelentette be mai berlini látogatásán a német kancellárral közös sajtótájékoztatón Orbán Viktor kormányfő. Az is elhangzott, hogy az innováció és a technológia területén még szorosabb együttműködésre van szükség a két ország között, ezért a minisztériumok között munkacsoportok alakulnak, amelyek a következő időszakban javaslatokat dolgoznak ki.

A mai eseményen elhangzott további fontosabb fejlemények, üzenetek: A német járműszektor jelentős magyarországi súlya miatt is szoros a két ország közötti gazdasági együttműködés, azt maga Angela Merkel német kancellár is kiválónak minősítette Merkel jelzése szerint a németek is törekszenek a kutatás-fejlesztés területén a szorosabb együttműködésre, illetve a folyamatos...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái