Előfizetői tartalom

Lezárult egy korszak, elkezdődött a visszaszámlálás a következő válságig

Portfolio
A gazdasági adatokból az rajzolódik ki, hogy 2018-ban az emelkedési ciklus végső szakaszába léptünk. Még nem érdemes válságról beszélni, a tőzsdék még akár új csúcsokat dönthetnek, de érdemes felkészülni a nagyobb volatilitásra - írja Márton Szilárd, a Concorde Értékpapír elemzője világgazdasági kitekintő anyagában. Az olcsó pénz korszakának vége, a jegybankok sorra fejezik be eszközvásárlási programjaikat, miközben az emelkedő, a munkaerőhiány és az ebből fakadó bérinflációval is hajtott infláció miatt egyébként is szigoródó monetáris politikára, emelkedő kamatokra lehet számítani.

Elérkeztünk egy korszak végéhezA globális gazdaság ciklikus növekedési pályát ír le, ebből fakadóan általános igazság, hogy gazdasági megélénkülési és fellendülési időszakokat recesszió követ. Általában 10-12 évig tart egy teljes ciklus az expanzió elejétől a recesszió végéig. 1900 óta összesen 31 regionális vagy globális méretű gazdasági válságot jegyezhettünk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés