Előfizetői tartalom

Kiakadtak az oroszok az újabb amerikai szankciókra, padlóra került a rubel is

MTI
|
Portfolio
A Kreml elfogadhatatlannak tartja, hogy az Egyesült Államok az Oroszország ellen bevezetendő újabb gazdasági szankciókat a Szkripal-ügyhöz kösse, amelyhez Moszkvának nem volt köze - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő csütörtökön Moszkvában. Közben egyre inkább tisztán láthatjuk, hogy mennyire súlyos újabb gazdasági és pénzügyi szankciókat léptet életbe az Egyesült Államok Oroszországgal szemben, amelyre utóbbi válaszlépésekkel fenyeget. A rubel ma újabb 2,5%-kal zuhant és így két nap alatt már közel 5%-os a hanyatlás mértéke a dollárral szemben. Közben a válsággócnak tekinthető Törökország fizetőeszköze ma újabb 3,5%-kal történelmi mélypontra bukott a zöldhasú ellenében.

Kiakadtak az oroszokKategorikusan elfogadhatatlannak tartjuk, hogy az újabb korlátozásokat - amelyeket változatlanul törvénytelennek ítélünk meg - összekössék a salisburyi üggyel. Ismételten a leghatározottabb módon elvetünk minden vádat az orosz állam részességére vonatkozóan azzal összefüggésben, ami Salisburyben történt - hangsúlyozta a szóvivő. Szergej Szkripal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés