Előfizetői tartalom

25 év börtön, 5 milliárd forint bírság

MTI
Egy dél-koreai fellebbviteli bíróság pénteken 25 évre növelte Pak Gun Hje volt dél-koreai elnök börtönbüntetését, és 20 milliárd von (5 milliárd forint) pénzbírság megfizetésére kötelezte őt. A szöuli törvényszék azzal érvelt, hogy Pak bűnlajstroma - vesztegetés, kényszerítés, hatalommal való visszaélés - súlyosabb büntetést követel.

A hatalmából eltávolított elnökre eredetileg 24 év börtönbüntetést és 18 milliárd von (4,5 milliárd forint) pénzbírságot szabtak ki áprilisban. Az ügyészség, amely 30 évre rács mögé zárta volna és 118,5 milliárd vonra (csaknem 30 milliárd forintra) büntette volna a politikust, akkor fellebbezett a szerinte túl enyhe ítélet ellen. Pak júliusban - egy másik ügyben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés