Előfizetői tartalom

Kijött a fontos inflációs adat!

Augusztusban az előző év azonos időszakához képest 3,4%-kal emelkedtek a fogyasztói árak Magyarországon - derült ki a KSH mai adataiból. A Portfolio által megkérdezett szakértők és a Magyar Nemzeti Bank egyaránt arra számítottak, hogy a júliusi 3,4%-os öt és fél éves csúcsról lefordulhat az árindex, ez azonban nem történt meg, így az adat kisebb meglepetést okozott. Ezzel párhuzamosan ugyanakkor a maginflációs index értéke 2,4%-ról 2,2%-ra csökkent, ami továbbra is azt jelzi, hogy nincs komoly árnyomás a magyar gazdaságban.
Júliusban bő öt és fél éves csúcsra, 3,4%-ra gyorsult az éves infláció Magyarországon, ami elsősorban az üzemanyagárak emelkedésének volt betudható. A piaci szakértők és a Magyar Nemzeti Bank arra számítottak, hogy a júliusi csúcsot követően - a magas bázishatás miatt - fokozatosan enyhülni fog az árnyomás a következő hónapokban. A fő éves mutató értéke ehhez...

Tisztelt felhasználónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük, lépjen be az alábbi űrlapon:

 

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái