Előfizetői tartalom

Lepattant a magyar kormányról az EU felszólítása

Portfolio
A kormány elküldte az Európai Tanácsnak a Jelentős Eltérés Eljárás keretében elkészített válaszát. Ebben gyakorlatilag nem vállal semmilyen új költségvetési intézkedést, amit egyébként az Európai Bizottság javaslatára a Tanács elvárna. Fontos, hogy semmilyen szankció nem fenyegeti a kormányt amiatt, hogy nem vállal be most új költségvetési kiigazító lépéseket, mert a mostani anyag elküldése után várható újabb bizottsági figyelmeztetéssel ez az eljárás le is fog zárulni.

A Bizottság májusban indított Jelentős Eltérés Eljárást Magyarországgal szemben, mivel a hazai költségvetés strukturális egyenlege eltért a középtávú költségvetési céltól (MTO) és a nettó elsődleges államháztartási kiadások nominális növekedése jelentősen meghaladta a referenciaértékét. A Tanács erre alapozva fogalmazott meg konkrét elvárásokat a magyar kormány...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés