Előfizetői tartalom

Hiába tűntek el teljesen, megtaláltuk a mélyszegénységben élő magyarokat

Portfolio
Magyarországon meghaladja az uniós átlagot a szegénységben vagy társadalmi kirekesztésben élők aránya (25,6%, ami 2 millió 465 ezer fő), azonban az elmúlt években csökkenést láthattunk. A mélyszegénységben élő magyarok csaknem teljesen eltűntek az elmúlt években a statisztikából (hivatalosan 100 ezer fő közelébe csökkent a számuk), a Portfolio azonban sajnos megtalálta őket.

Tavaly 113 millió ember élt szegénységben vagy társadalmi kirekesztésben az Európai Unióban - derült ki az Eurostat adataiból. Ez azt jelenti, hogy a társadalom 22,5%-át érintette a szegénység. A szegénység a világgazdasági válság után szerte az EU-ban növekedett, elérve a 25%-ot, mostanra azonban már a 2008-as szint alá került. Ebben kulcsszerepe van annak, hogy az elmúlt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés