Előfizetői tartalom

Ez felbőszítheti Trumot: Irán tovább fejleszti rakétaprogramját

MTI
Irán tovább akarja fejleszteni rakétaprogramját. "Egyik legfontosabb programunk a rakétáink és lőszereink hatótávolságának kiterjesztése" - jelentette ki kedden Azíz Naszírzade, az iráni légierő tábornoka, akit a Farsz félhivatalos hírügynökség idézett. "Nem látunk semmi korlátozást magunkra nézve ebben a kérdésben" - szögezte le Naszírzade.

Az iráni hadsereg azt állítja, hogy manőverező robotrepülőgépeinek hatótávolsága 2000 kilométer, vagyis elérheti velük az Egyesült Államok afganisztáni, egyesült arab emírségekbeli, illetve katari támaszpontjait, valamint a Perzsa(Arab)-öbölben lévő amerikai repülőgép-hordozókat. Az iráni légierő parancsnoka nem említette, Irán mekkora távolságra szeretné növelni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés