Előfizetői tartalom

Félelmetes adósságbomba ketyeg a világ legnagyobb hatalma alatt

Tavaly rég nem látott mértékben növekedett az amerikai költségvetési hiány, ezzel pedig beigazolódni látszanak azok a vészjósló forgatókönyvek, melyek még az év elején a hiány elszállása, illetve az államadósság növekedése miatt kongatták a vészharangokat. Az Egyesült Államok alatt időzített bombaként ketyeg az emelkedő költségvetési hiány, illetve az ezáltal elkerülhetetlenül növekvő államadósság, és ha nem tesznek valamit a döntéshozók, akkor csúnya vége lesz ennek a történetnek. Íme néhány ijesztő ábra, ami jól mutatja, mekkora (lesz) a baj a világ vezető gazdasági hatalmában.
A Felelős Költségvetési Tanács (Committee for a Responsible Federal Budget - CBFR) független amerikai kutatóintézet már azóta kongatja a vészharangokat, mióta 2017 decemberében az amerikai kongresszus elfogadta azt az átfogó adócsomagot, amelynek keretében csökkentették többek között a társasági és személyi jövedelemadót is. A CBFR - sok másik elemzővel együtt - nem osztotta...

Tisztelt felhasználónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük, lépjen be az alábbi űrlapon:

 

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái