FONTOS A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán
 
Előfizetői tartalom

Hétfőig eldől, ki akar honvéd lenni a Honvédkórházban

Portfolio
Január elsejétől a honvédség által fenntartott intézmények alkalmazottai honvédelmi alkalmazotti státuszt kaptak, függetlenül attól, hogy civil munkát végeznek-e. A munkavállalóknak hétfőig kell eldönteniük, hogy ezt elfogadják-e. A Népszava úgy tudja, hogy a Honvédkórházban lesz néhány felmondás, de tömeges távozása nem kell számítani.

Az új jogviszony a Honvédkórház dolgozói számára azt jelenti, hogy 39 200 forintos bérkiegészítést kapnak havonta, viszont nem jár az egészségügyi pótlék. Van, akinek előnyös lesz a változás, és van, akinek a régi állapot volt a kedvezőbb. Egy hete még sok elégedetlen, távozást fontolgató dolgozóról írt a hvg.hu, mostanra azonban úgy tűnik, hogy a többség elfogadja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés