Előfizetői tartalom

Óriási bajban van Románia - Magyarország padlógázzal előz

Portfolio
Az elmúlt években kisebb gazdasági csoda zajlott le Romániában, az ország ugyanis rendre az EU növekedési rangsorának élvonalába került. Ez azonban a külső és belső egyensúlyi folyamatok romlásával járt együtt, most pedig minden jel arra utal, hogy elérkezett a nagy menetelésnek a böjtje. A Societe Generale elemzése arra hívja fel a figyelmet, hogy Romániának nagy kihívásokkal kell megküzdenie a következő időszakban, ami elengedhetetlenül a gazdaság erőteljes fékezésével fog együtt járni. Mivel a magyar GDP-növekedés üteme idén is viszonylag gyors maradhat, ezért tovább nőhet a különbség a magyar és a román GDP-növekedés között, a mi javunkra.
A közelmúltban romániai szakmai körúton jártak a Societe Generale elemzői, amelynek során egyeztettek a román jegybank szakembereivel, a pénzügyminisztérium illetékeseivel, illetve intézményi befektetőkkel és piaci szereplőkkel. Ezek alapján elkészítették rövid országelemzésüket, hogy mi vár Romániára a következő években. Röviden, nem sok jó. Ez már az elemzés címéből...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái