Vannak még olyan automaták, amiket bekötnének a NAV-hoz
Gazdaság

Vannak még olyan automaták, amiket bekötnének a NAV-hoz

Portfolio
A parkolóautomaták és az autómosók adózását is az áruautomatákhoz hasonló online adatszolgáltatással figyelheti a Nemzeti Adó és Vámhivatal a következőkben - mondta a NAV évértékelőjén a pénzügyminiszter. Túljuthatott növekedési csúcsán a világgazdaság, ezért Magyarországnak is fel kell készülnie az esetleg romló piaci környezetre - hangsúlyozta Varga Mihály.
Varga Mihály hangsúlyozta: az Európai Unió szinte minden tagállama érdeklődött a magyar gazdaságfehérítő lépések iránt. A tárcavezető hozzátette: a cél, hogy további területekre is kiterjesszék a hatékony intézkedéseket.

A miniszter emlékeztetett a kormány tavaly év végi döntésére, miszerint a kezelő személyzet nélküli automatákat - például parkolóórák és autómosók esetében - központi rendszerbe kötnék.

Szerinte ezzel lehet elérni azt a - Svájcra is jellemző - állapotot, hogy 10 százalék alá csökken az adóelkerülés mértéke.

A tárcavezető hozzátette: évi 400 milliárd forint adóbevétel köszönhető a 2013. óta folyamatosan bevezetett gazdaságfehérítő lépéseknek.Varga Mihály korábbi nyilatkozatairól itt írtunk:

Vannak még olyan automaták, amiket bekötnének a NAV-hoz
Varga Mihály pénzügyminiszter beszédet mond a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 2018. évi évértékelő értekezletén a NAV Informatikai Intézet XIV. kerületi Hungária körúti székházában 2019. február 7-én. Kép és címlapkép forrása: MTI/Mónus Márton
matolcsy191211
Frankfurti tőzsde
GettyImages-1186405330 ursula
tesla nemet berlin autogyar
greta191211
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
matolcsy191211