Előfizetői tartalom

Juncker a Brexitről: senki sem ellenezné az EP-választások utánra halasztást

MTI
|
Portfolio
A héten folytatódnak az egyeztetések annak érdekében, hogy elkerülhető legyen az Egyesült Királyság rendezetlen európai uniós kiválása - közölte Stephen Barclay brit Brexit-ügyi miniszter, miután előző nap Michel Barnierrel, az EU főtárgyalójával egyeztetett Brüsszelben. Közben Barnier főnöke, Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke egy hétfő esti interjúban azt mondta: el tudja képzelni, hogy a Brexit napját akár a május 26-ig lezajló EP-választások utánra is kinyújtják.

Stephen Barclay tárcavezető arról számolt be, hogy Geoffrey Cox brit igazságügyi miniszter össze fogja állítani módosítási javaslatait a konfliktus alapját képező, úgynevezett ír-északír tartalékmegoldásra vonatkozóan, és a felek egyeztetést kezdenek ezekről a következő napokban. Barclay szerdán is tárgyal Brüsszelben és közben a Bloomberg arról ír, hogy az északír-ír...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés