Előfizetői tartalom

Egyetlen esély van a teljes Brexit-katasztrófa elkerülésére: új népszavazást kell tartani

Portfolio
Theresa May brit kormányfő a megállapodás nélküli Brexittől való félelmet akarja felhasználni, hogy elfogadtassa az általa kiharcolt, rossz megállapodást, amely az Egyesült Királyság sorsát az Európai Unió kegyeire bízná - írja Martin Wolf, a Financial Times neves újságírója véleménycikkében. Wolf szerint a fényes jövőkép, miszerint a britek a Brexittel újra saját kezükbe vehetik az irányítást, mára az öngyilkosság és a hűbéresség közötti választási lehetőséggé sorvadt. Ezért a biztos katasztrófa elkerülése érdekében új EU-s népszavazás kiírását sürgeti, ami kockázatos ugyan, de nincs más lehetőség.

Az elismert szakember őrültségnek nevezi, ami most a kilépés végső határideje előtt az Egyesült Királyságban folyik. A kormány és a cégek sincsenek felkészülve az EU-ból való kizuhanásra, ami ha mégis megtörténik, akkor teljesen újra kellene kezdeni a kétoldali kereskedelmi tárgyalásokat, csak egy sokkal kedvezőtlenebb helyzetben. Wolf szerint May kilépési megállapodásának...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái